Festiwal Kulinarny „Cieszyńskie Smaki” będzie miał miejsce 12 czerwca 2010 roku na zabytkowym cieszyńskim Rynku. Impreza będzie idealną okazją do poznania miasta i jego bogatych tradycji kulinarnych.
Festiwal Kulinarny „Cieszyńskie Smaki” jest częścią obchodów Jubileuszu 1200 – lecia legendarnego założenia Cieszyna.
W programie festiwalu zaplanowano:
- konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych
- pokaz Waldemara Hołówki – Kuchnia starodawna czyli co Cieszyniacy jedli 1200 lat temu
- wręczenie nagród w konkursie kulinarnym dla szkół
- konkurs kulinarny dla kucharzy profesjonalistów
- pokaz Jeana Bos'a – Kuchnia molekularna czyli co Cieszyniacy będą jedli za 1200 lat
- wręczenie nagród; Przemówienie Burmistrza; Przemówienie Prezesa Euro - Toques Polska
- koncert zespołu Myslovitz
- występ kapeli Torka
- pokazy baristów
- kiermasz kulinarny
- gotowanie gulaszu cieszyńskiego na ogromnej patelni
- prezentacja drugiego dukata cieszyńskiego oraz bonu lokalnego 20 Piastów Cieszyńskich
- rozstrzygnięcie konkursu na nazwę cieszyńskiego ciastka
Plakat Festiwalu Kulinarnego „Cieszyńskie Smaki”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz